Første besøg hos psykolog – Fredag d. 28/4-17

Første besøg hos psykolog Christina Blumensaat.

Efter adskillige gange at have tænkt, at jeg helt sikkert ikke kommer igennem dette forløb med mit mentale helbred intakt, valgte jeg simpelthen at kontakte en psykolog.

Jeg mødte nogle måneder før min diagnose, gennem min passion for nødstedte dyr, en yngre kvinde, AM, over Facebook. Det gik langsomt op for mig, at hun havde haft brystkræft, og da jeg selv blev ramt, spurgte jeg hende en dag over messenger (vi har ikke mødt hinanden), om hun mon havde benyttet sig af en psykolog her i området, og i så fald hvem.
Hun gav mig navnet på Christina Blumensaat, som hun havde brugt. Hun var efter sigende nok blevet skør, hvis ikke at hun havde haft sin gang ved hende. Hun havde fået betalt nogle timer af sin arbejdsplads, hvilket jeg desværre ikke kunne få.

Jeg kunne pludselig ikke lade være med igen at tænke, at alting tilsyneladende sker af en årsag – jeg mødte AM meget tilfældigt, men pludselig havde vi noget tilfælles, og hun viste sig at kunne være mig en god støtte. Tankevækkende.

Jeg kunne have valgt en anden psykolog med ydernummer, så jeg kunne få betalt 60 % af sygesikringen. Man henvises da via sin praktiserende læge, og der er som oftest lang ventetid. Jeg valgte i stedet at betale det hele selv, og så få en psykolog med kort varsel. Så fik jeg hjælpen straks, og jeg vidste, at hun var bekendt med kræftramte. Så måtte det være dyrere, men mit mentale helbred vurderer jeg på længere sigt til at være endnu mere kostbart!

Jeg går hos hende hver fjortende dag/hver tredje uge, og jeg er ikke sikker på, at jeg slipper hende før mit forløb er overstået. Der kommer hele tiden nye emner/nye udfordringer gennem forløbet.

Jeg bruger hende bl.a. til at tale om, hvordan jeg accepterer at stå i denne situation, og hvordan jeg kommer igennem alle de ubehagelige ting uden at miste forstanden. Hvor jeg bør lægge mit fokus i stedet, og hvordan jeg gør det. Det er bare nogle få eksempler.

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis samtaler med en af deres rådgivere. Der kommer een til Randers hver anden mandag, hvor man kan booke en tid. Men der er desværre meget run på, så der kan gå op til halvanden måned mellem tiderne. Man kan også bruge KBs rådgivere i de kræftramtes hus i Aarhus, hvor det nok er nemmere at komme til samtale oftere. Men når man bor et godt stykke væk (45 minutters kørsel), så er overskuddet sjældent til “lige at tage en smuttur” dertil desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.